Speksteen beeldhouwen

boek deze activiteit meerdere activiteiten

Draag vanaf nu je zelfgemaakte sieraad

Hoe leuk is het om je eigen kunstwerk/sieraad in huis of aan je arm te hebben? Tijdens een workshop ‘Speksteen beeldhouwen’ maak je een beeldje of sieraad van speksteen. Speksteen is erg populair door de zachtheid en de diverse, meest prachtige kleuren. Ontdek zelf hoe fijn het is om met deze bijzondere steensoort te werken in een workshop ‘Speksteen beeldhouwen’. Want in iedereen zit een kunstenaar verborgen.

Wat is speksteen?
De officiële naam van speksteen is steatiet, in de volksmond wordt het ook vaak zeepsteen genoemd. Het is een oud gesteente en een 100% natuurlijke materiaalsoort. De speksteen die we tijdens de workshop ‘speksteen beeldhouwen’ gebruiken, komt uit Brazilië, Afrika, China of India. Deze speksteensoorten zijn eenvoudig te bewerken en hebben een mooie structuur, kleur en glans.

Hoe ziet de workshop eruit?
De workshop kan op twee verschillende manieren worden ingestoken: óf de deelnemers bedenken als eerste een ontwerp en gaan aan hand daarvan op zoek naar een stuk
speksteen óf de deelnemers laten zich inspireren door de vormen van het stuk speksteen. Vervolgens gutsen we weg wat we niet nodig hebben, wordt het kunstwerk of het sieraad opgeschuurd en tenslotte gepolijst. Met als resultaat een beeld of sieraad met een mooie glans, in de meest prachtige kleuren.

Prijs

6-9 pers. € 42,50 per persoon, min € 255,-
of
10-15 pers. € 37,50 per persoon, min € 375,-
of
16-20 pers. € 32,50 per persoon, min € 520,-

Personen

tussen 6 en 20 personen

Tijdsduur

2,5 tot 3 uur

bekijk de video

BEKIJK